A+ | A | A-

Naslov

Slovensko
umetnostnozgodovinsko društvo
(SUZD)
Aškerčeva cesta 2
SI-1000 Ljubljana
tel: (01) 241 12 10

Mednarodni seminar
Kulturna krajina: pravni okvirji varovanja kulturne dediščine
Cultural landscape: legal frameworks for the protection of cultural heritage

od 9. do 11. septembra 2010, Piran, Slovenija

Organizatorji Inštitut za dediščino Sredozemlja Znanstveno-raziskovalnega središča Koper Univerze na Primorskem, Slovensko arheološko društvo in Slovensko konservatorsko društvo vas vljudno vabimo, da se udeležite drugega seminarja o pravnem varstvu kulturne dediščine. Po uspešnem prvem mednarodnem seminarju »Cultural heritage and legal aspects in Europe«, ki se je odvijal septembra 2009, najavljamo drugi seminar na temo »Kulturna krajina: pravni okvirji varovanja kulturne dediščine / Cultural landscape: legal frameworks for the protection of cultural heritage«. Potekal bo od 9. do 11. septembra 2010 v prostorih Inštituta za dediščino Sredozemlja v Piranu.
Program
V treh dneh bodo tuji in domači strokovnjaki s področja pravnega varstva kulturne dediščine predavali in vodili okrogle mize na temo mednarodnih pravnih osnov za ohranjanje kulturne dediščine (prof. dr. Kerstin Odendahl, St.Gallen University, Švica), evropske zakonodaje s tega področja (dr. Terje Nypan, Directorate for Cultural Heritage, Norveška, European Heritage Legal Forum; dr. Jelka Pirkovič, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije) ter nezakonitega trgovanja s kulturnimi dobrinami (prof. dr. Marc-André Renold, Univerza v Ženevi, Švica).

Aktivna udeležba na okroglih mizah
Vabimo vas, še posebej sodelavce v konservatorski stroki, da nam pošljete prijavo tudi za sodelovanje pri posameznih okroglih mizah (kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.), da bomo lahko oblikovali program seminarja z navedbo vseh aktivno sodelujočih. Prijavljeni udeleženci ste vabljeni, da kratko predstavite s temo povezana vprašanja ali refleksije iz delovne ali študijske prakse, ki bi jih želeli deliti s sodelujočimi. Zainteresirane za aktivno udeležbo pri okroglih mizah vabimo, da sporočijo temo svoje predstavitve ter izbrano okroglo mizo do 15. maja 2010.

Prijava in udeležba
Seminar bo potekal v angleškem jeziku.
Prijavnina za udeležbo je 50 € in vključuje monografijo s temami prvega seminarja, odmore za kavo ter stroške enodnevne ekskurzije (avtobus, kosilo, vodstvo). Ob nakazilu na tekoči račun SI56011006030347152, navedite svoje ime in priimek ter ime seminarja (IDS ZRS UP Legal 2010).
Prosimo, da izpolnite priloženo prijavnico in svoje osnovne podatke sporočite na kontaktni naslov.
Kontaktna oseba za prijave in organizacijo je asist. Neža Čebron Lipovec: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Naša spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam