A+ | A | A-

Irena Šterman
Ustanovitev Pedagoške sekcije SUZD

 

17. januarja 2011 je bila po več kot enoletnih pripravah ustanovljena Pedagoška sekcija Slovenskega umetnostno zgodovinskega društva. Ustanovitvi, ki je potekala na Gimnaziji Bežigrad, je prisostvovalo 15 gimnazijskih profesorjev umetnostne zgodovine, vsi člani Državne predmetne komisije za umetnostno zgodovino s predsednico izr. prof. dr. Nadjo Zgonik, predsednik SUZD izr. prof. dr. Matej Klemenčič in svetovalka za umetnostno zgodovino na ZRSŠ Nina Ostan.
Prisotni so podpisali ustanovno listino Pedagoške sekcije. Za predsednico so soglasno izvolili prof. Estero Jelenko in imenovali izvršni odbor, ki bo pripravil statut in program sekcije.
Ustanovitev Pedagoške sekcije je bila nujna zaradi položaja umetnostne zgodovine v osnovnošolskih in srednješolskih programih, zaradi boljše organiziranosti in povezanosti profesorjev umetnostne zgodovine, večje opore pri sistemskih rešitvah, kar prihaja močno do izraza prav ob trenutnih zapletih zaradi spreminjanja pravil izbirnosti v okviru splošne mature, pri katerih je umetnostna zgodovina še posebej prikrajšana, ter zaradi večje moči in odmevnosti pedagoškega dela.
Sekcija želi povezati vse tiste, ki se ukvarjajo z umetnostnozgodovinskim izobraževanjem na različnih nivojih, sodelovati pri razvijanju in uveljavljanju umetnostne zgodovine kot stroke in znanstvene discipline ter predvsem pri utrjevanju njene vloge v našem izobraževalnem sistemu.

 

Naša spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam