A+ | A | A-

Irena Šterman
Napoved ustanovitve Pedagoške sekcije pri SUZD

V okviru Slovenskega umetnostnozgodovinskega društva ustanavljamo Pedagoško sekcijo. Pobuda zanjo prihaja iz vrst srednješolskih profesorjev, posredovala pa jo je prof. Nina Ostan z Gimnazije Poljane. Pedagoška sekcija naj bi povezovala vse, ki se ukvarjajo z umetnostnozgodovinskim izobraževanjem, predvsem profesorje na različnih srednjih šolah.

To je gotovo najširši krog umetnostnih zgodovinarjev, ki izvaja formalno umetnostnozgodovinsko izobraževanje in potrebuje krovno »stanovsko« organizacijo za lažje in uspešnejše delovanje in uresničevanje svojih ciljev, idej in načrtov tako znotraj izobraževalnega sistema kot tudi v širšem družbenem okolju.
Pedagoška sekcija se nikakor ne bo omejila zgolj na področje srednješolskega izobraževanje, saj se umetnostna zgodovina razvija tudi kot izbirni predmet na osnovnih šolah in v okviru različnih organizacij kot pomemben »predmet« izobraževanja v tretjem življenjskem obdobju. V svoje vrste bo  zato vključevala tudi vse tiste umetnostne zgodovinarje, ki se ukvarjajo z različnimi oblikami neformalnega in informalnega umetnostnozgodovinskega izobraževanja in želijo sodelovati s svojimi kolegi.

Naša spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam