A+ | A | A-

Arhitekturna zgodovina. Arhitekti, naročniki in družba
Vabilo k sodelovanju na posvetu
27. in 28. november 2009

Oddelek za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani pripravlja drugi posvet o arhitekturni zgodovini s podnaslovom Arhitekti, naročniki in družba, ki bo 27. in 28. novembra 2009.

Tematski poudarek letošnjega srečanja bo na problematiki naročništva ter recepcije in percepcije arhitekture v družbi, saj sta poleg ustvarjalca samega prav naročnik in družba temeljna dejavnika za nastanek in oblikovanje arhitekture. Naročnikov vpliv je viden v ikonografskem programu objekta, v izbranih zgledih, tudi v izboru materialov, sledenju trendom ipd. Družba pa deluje kot nekakšen splošen usmerjevalec umetnostnega udejstvovanja, ki posamezne arhitekturne stvaritve odobrava, ceni, povzdiguje ali celo zaničuje. Umetnostno delo je torej rezultat raznolikih vplivov umetnika, naročnika, družbe, zgodovinskih in materialnih okoliščin. Glavni vsebinski sklop letošnjega posveta bodo tako sestavljali prispevki namenjeni predstavitvi novih odkritij oz. tekočih raziskav nakazanega področja, dobrodošle pa so seveda tudi teme, ki so osredotočene na metodologijo, na prihodnje naloge arhitekturne zgodovine, na povezovanje umetnostnozgodovinske in arhitekturne vede ter na probleme sodobne arhitekture in spomeniškega varstva.
Vabimo umetnostne zgodovinarje, arhitekte, konservatorje in vse ostale, ki se ukvarjate z arhitekturno zgodovino, da pošljete predloge za referate (okvirni naslov predavanja in eno stran povzetka) najkasneje do 1. septembra 2009.
Za vsa dodatna vprašanja se obrnite na Mateja Klemenčiča ali Ines Unetič, oba na naslovu:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.


Oddelek za umetnostno zgodovino
Filozofska fakulteta            
Univerza v Ljubljani            
Aškerčeva 2                
p. p. 580                        
1000 LJUBLJANA                    
Tel: (++ 386 1) 241 1210    
Fax: (++386 1) 241 1211

Naša spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam