A+ | A | A-

9. podelitev nagrade in priznanj Izidorja Cankarja

Moderna galerija, 22. april 2015

 Bilten32-35Cankarjeve01Bilten32-35Cankarjeve02

Slovensko umetnostnozgodovinsko društvo od leta 1999 bienalno podeljuje nagrade in priznanja za izjemne dosežke na področju umetnostne zgodovine. Letos je komisija v sestavi doc. dr. Janez Balažic (predsednik), zasl. prof ddr. Janez Höfler, izr. prof. dr. Tomislav Vignjević, Paula Jarc in doc. dr. Robert Peskar na podlagi prejetih predlogov v Moderni galeriji podelila eno nagrado, dve priznanji in eno častno priznanje Izidorja Cankarja.

 

Nagrado Izidorja Cankarja je prejel:

red. prof. dr. Jure Mikuž za izjemen prispevek k metodologiji umetnostnozgodovinskega raziskovanja na Slovenskem.

 

Priznanje Izidorja Cankarja sta prejela:

izr. prof. dr. Martin Germ za prispevek k strokovnemu spoznavanju ikonografije in njenemu posredovanju zainteresirani javnosti;

red. prof. dr. Matej Klemenčič za monografijo Francesco Robba (1698–1757). Beneški kipar in arhitekt v baročni Ljubljani.

 

Častno priznanje Izidorja Cankarja je prejel:

Anton Biloslav † za uspešno vodenje Obalnih galerij, Forme vive v Portorožu, Piranskih dni arhitekture, Galerije A+A v Madridu in Benetkah ter sooblikovanje Zbirke sodobne umetnosti.

 

Slike:

1. Podelitev nagrad in priznanj Izidorja Cankarja v Moderni galeriji (foto Matija Pavlovec. Z dovoljenjem Moderne galerije, Ljubljana).

2. Cankarjeva nagrada (foto Matija Pavlovec. Z dovoljenjem Moderne galerije, Ljubljana).

Naša spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam