A+ | A | A-

Arhitekturna zgodovina. Med starim in novim
Vabilo k sodelovanju na simpoziju

 

Oddelek za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in Restavratorski center Zavoda za varstvo kulturne dediščine v dneh od 24. do 26. novembra 2011 organizirata tretji bienalni posvet o arhitekturni zgodovini. Tokratna tema je Med starim in novim.
Tako kot prvi dve je tudi tretje srečanje namenjeno povezovanju različnih strok, ki se ukvarjajo z arhitekturno zgodovino ter arhitekturo in urbanizmom. Izpostavljen bo odnos do starejše arhitekture tako danes kot v preteklih obdobjih: odnos javnosti do novogradenj in starejše arhitekture, odzivanje arhitektov in naročnikov na obstoječe starejše arhitekture pri načrtovanju novih, citiranje starejših oblik, pa tudi vprašanja, povezana z restavratorskim in konzervatorskim delom (tudi v preteklosti), še posebej pri intervencijah v spomeniško gradivo. Sodelovanje je že potrdilo nekaj vabljenih predavateljev iz Slovenije, Hrvaške in Italije.
Vabimo umetnostne zgodovinarje, arhitekte, konservatorje in vse ostale, ki se ukvarjate z arhitekturno zgodovino, da pošljete predloge za referate (okvirni naslov predavanja in eno stran povzetka) najkasneje do 1. junija 2011. Na podlagi prijav bo programski in organizacijski odbor v sestavi Joško Belamarić, Peter Fister, Metoda Kemperl, Matej Klemenčič, Martina Malešič, Predrag Marković, Renata Novak Klemenčič, Robert Peskar, Helena Seražin, Luka Skansi in Aleš Vodopivec oblikoval program simpozija. Na simpoziju bo časa za vsako predstavitev 20 minut, dopolnjeni in razširjeni referati pa bodo objavljeni v znanstveni monografiji, ki bo izšla do naslednjega simpozija v letu 2013.
Prijave s povzetki pošljite na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Za vsa dodatna vprašanja se obrnite na člane organizacijskega odbora Mateja Klemenčiča (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.), Renato Novak Klemenčič (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) in Martino Malešič (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.); vsi na naslovu:

Oddelek za umetnostno zgodovino
Filozofska fakulteta
Univerza v Ljubljani
Aškerčeva 2
p. p. 580
1000 LJUBLJANA
Tel: (++ 386 1) 241 1210
Fax: (++386 1) 241 1211

Naša spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam