Predstavitve

Mateja KOS
Japonska umetna obrt. Iz tradicije rojena sodobnost
Narodni muzej Slovenije - Metelkova, 14. 3.-3. 5. 2011

Japonska01Japonska02Japonska03Japonska04

Potujoča razstava, ki nosi naslov Handicrafted Form. Traditions and Techniques in potuje pod okriljem Japonske fundacije, je že druga predstavitev sodobnega japonskega rokodelstva v Sloveniji. Pred petimi leti smo namreč prav tako v Narodnem muzeju Slovenije gostili sodobno japonsko keramiko.

Ana GROBLER, Iva KOVAČ, Yasmín MARTÍN VODOPIVEC, Špela PAVLI, Lara PLAVČAK, Vladimir VIDMAR, Asta VREČKO, Mojca ZALOŽNIK
Tadej Pogačar, Petnajst do dveh
13. april – 6. maj 2011, Galerija Alkatraz

Pogacar01Pogacar02

Leta 1994 je Moderna galerija povabila Tadeja Pogačarja in njegovo institucijo P.A.R.A.S.I.T.E. muzej, k interveniranju na razstavi del, ki so bila nedavno vključena v galerijsko zbirko. S svojim delom, naslovljenim Petnajst do dveh, je Pogačar posegel v razstavo tako, da je galerijski prostor spremenil v čakalnico. Nad osrednjim vhodom v sobo je obesil nedelujočo uro, nastavljeno na petnajst minut do dveh, čas, ko so se zaposleni že pripravljali na odhod iz službe. Izhodi v druge razstavne prostore so bili označeni z napisi smeri neba, vendar ne v pravilnem vrstnem redu, na sredino pa so bili v dveh vrstah postavljeni stoli.

Naša spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam