A+ | A | A-

Muzej in galerije mesta Ljubljane
Galerija Vžigalica, Trg Francoske revolucije 7

SCCA / SERVIS
Razstava & servisna platforma
od 6. do 25. aprila 2010

SCCA

Kultura in umetnost potrebujeta za svoje delovanje celostni podporni sistem v obliki informiranja, svetovanja, servisiranja in mreženja. SCCA, Zavod za sodobno umetnost − Ljubljana že leta razvija podporni sistem s programi Artservis, Kulturna stična točka, Stična točka ALF, Evrokultura in ArtsLink. Programi se med seboj dopolnjujejo in predstavljajo zaokroženo platformo za boljše produkcijske pogoje v kulturi in umetnosti.
Vodje servisnih programov bodo v galeriji vzpostavili delovno okolje, v katerem bodo opravljali svoje vsakodnevne aktivnosti − informirali in svetovali na osebnih srečanjih in preko spleta ter organizirali delavnice, posvete in predstavitve. Osrednja dogodka bosta dva mednarodna posveta. Prvi bo posvečen problematiki financiranja v kulturi, drugi Ljubljani kot ustvarjalnemu mestu. Dnevne predstavitve bodo namenjene programom financiranja, zlasti Evropske unije (Kultura 2007−2013, Media 2007, Mladi v akciji, Vseživljenjsko učenje, Strukturni skladi), pa tudi manj znanim programom (Fundacija Anna Lindh, Finančni mehanizem EGP, Norveški finančni mehanizem). Predstavitve bodo pripravljene v sodelovanju s pristojnimi informacijskimi pisarnami, agencijami in uradi.
Študijsko zastavljena razstava bo obsegala žanrsko in medijsko raznovrsten razstavni program, ki tematizira produkcijske pogoje v umetnosti. 
Razstavni program
V sodobni umetnosti so že mnogi umetniki interpretirali vprašanja produkcijskih pogojev, največkrat tista, ki se tičejo umetnostnega sistema in financiranja. Na razstavi bodo predstavljena dela, ki kritično, analitično, duhovito, osebno ali kakor koli drugače tematizirajo pogoje ustvarjanja, predstavljanja, trženja in preživljanja s kulturo in v kulturi − na tiste vidike umetniškega ustvarjanja, ki ponavadi ostajajo prikriti.
Dela na razstavi:
Damijan Kracina, video
Jaka Mihelič, instalacija
Artservisova Zbirka in mobilni kovček (video, grafika, fotografija, diskurzivni in interdisciplinarni projekti)
Umetnik Stane (serija interaktivnih spletnih iger): Vasja Lebarič in Primož Potokar
Evropregovori (generativno-kombinatorno delo jezikovnega izraza): Jaka Železnikar
Primeri dobrih praks in prikaz kandidature za finančno podporo
Filmske projekcije (v sodelovanju z Media Desk Slovenija)
Dnevno svetovanje
Vodje in koordinatorji programov (Artservis, Kulturna stična točka, Stična točka ALF, Evrokultura in ArtsLink) bodo obiskovalcem na razpolago za svetovanje v terminih, ko ne bo potekal spremljevalni program. Priporočamo vnaprejšnji dogovor.
Spremljevalni program
V galeriji bo potekal intenziven program, ki bo posvečen temam, ki se jim znotraj delovanja v kulturi ne moremo več izogniti: oblikovanje kulturnih politik, analiza finančnih mehanizmov, primerljivost med programi podpor, koncipiranje projektov, izdelava projektnih aplikacij, izbira projektov na razpisih .... Galerijski prostor bo tri tedne prostor živega dogajanja: posvetov, predstavitev, diskusij in srečanj.

 

Naša spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam